De beste strategie voor data integratie

file 7 schaken

Real time bedrijfsvoering is de nieuwe standaard. Om dit mogelijk te maken, is een evolutie van informatie(voorziening) binnen uw organisatie noodzakelijk. (Big) data uit alle mogelijke bronnen moet snel, gemakkelijk en betrouwbaar beschikbaar kunnen worden gesteld aan uw medewerkers, klanten, partners en leveranciers. Maar wat is de beste manier om dat in te richten?

Oplossingsrichtingen
Wilt u kunnen beschikken over specifieke informatie uit uw ICT systemen, dan zijn er in principe drie manieren om uw informatie infrastructuur in te richten.

1 op 1 integraties
Hierbij worden afhankelijk van de informatiebehoefte integraties tussen twee of meer applicaties gebouwd. Dit is een arbeidsintensieve en dus dure aanpak, zowel bij het bouwen als onderhouden van de integraties, bijvoorbeeld bij het regelmatig upgraden van applicaties.

Datawarehouse
Een datawarehouse is een gegevensverzameling op basis waarvan terugkerende en ad-hoc vragen relatief snel beantwoord kunnen worden. Een datawarehouse biedt dus de performance waar organisaties behoefte aan hebben, maar ook een aantal duidelijke nadelen. Om te beginnen zijn de kosten en impact van de inrichting van een datawarehouse vaak enorm hoog. Data worden dubbel opgeslagen, dus de kosten van opslag zullen ook significant stijgen.

Agile integratieplatform
Een agile data integratieplatform kan worden gebruikt door elke applicatie om informatie op te vragen en te manipuleren, onafhankelijk van waar de data zich bevinden. Een agile integratieplatform biedt de flexibiliteit, kracht en snelheid die moderne organisaties nodig hebben als basis voor hun informatie infrastructuur.

De belangrijkste voordelen van een agile data integratie oplossing:
– Betrouwbare informatie voor uw medewerkers waar en wanneer zij die nodig hebben;
data worden tot vijf keer sneller aangeleverd.
– Combineer en integreer data van alle mogelijke bronnen.
– Maximale performance en beschikbaarheid.
– Reductie van fouten en verstoringen.
– Kostenbesparing en TCO verbetering: tot 70% besparing op onderhoud en  ontwikkelingskosten.
– Snellere uitrol en adoptie van cloud applicaties, doordat de integratie
oplossing fungeert als applicatie informatiebroker tussen cloud en ‘on premise’ applicaties.

Wilt u meer weten over het inrichten van een agile data integratieplatform voor uw organisatie? Vraag dan onze gratis paper “Agile data integratie: van (big) data naar real time informatie” aan, email glenda@quant-ict.nl, tel: 088-0882500