Van big data naar real time informatie

file 10 verander_in_een_doener_tuinkeur

Er is een groot verschil tussen data en informatie. Organisaties slaan ontzettend veel data op, bijvoorbeeld CRM data die in een partitie van een database wordt opgeslagen. Die data is op zich relevant en waardevol voor gebruikers van het CRM systeem. Maar zou het niet mooi zijn als uw CRM data – en meer specifiek de order pijplijn – wordt gebruikt als input voor het productie planning proces?

Pas wanneer data uit meerdere bronnen op intelligente wijze wordt gecombineerd, ontstaat waardevolle informatie. Gecombineerde data levert inzicht, kennis en een solide basis voor analyse, controle en voorspelling op.

Verspreide informatie

Bij de meeste organisaties staan de data verspreid over losse systemen en databases, bijvoorbeeld een ERP, CRM of Document Management systeem. Minimaal net zo groot is de hoeveelheid ongestructureerde data in Excel, Word, PDF’s soortgelijke Office applicaties. Tot slot staan de data op meerdere fysieke locaties: op gevirtualiseerde servers, netwerk drives, op PC’s of in de cloud – dus feitelijk op de fysieke server van uw cloud provider.

Snelheid en flexibiliteit

Wellicht herkenbaar voor u: er moet altijd even iets heel snel gedaan of beslist worden. Om ook een snel te nemen besluit op basis van de juiste informatie te kunnen nemen, heeft u real time inzicht nodig.

Commerciële innovatie

Voor veel organisaties verandert verkoop van ‘1 op n’ naar ‘1 op 1’. Uw klant verwacht dat u hem of haar begrijpt, de juiste informatie geeft en een aanbieding op maat doet. Om dit te kunnen waarmaken, moet u veel over uw klanten weten. Wat doen en communiceren uw klanten waar en wanneer? In welke systemen wordt dat vastgelegd en hoe kunt u deze data omzetten in bruikbare commerciële informatie? Door real time analyse bent u in staat altijd klantgericht aan te bieden.

Ook voor de ontwikkeling van nieuwe diensten of het betreden van nieuwe markten heeft u veel informatie – en dus inzicht – nodig. Door een historische analyse van alle relevante data bent u beter in staat te voorspellen welk product of dienst aan zal sluiten bij de klantvraag.

Tot kort kunnen product development en innovatie cycles worden verkort op basis van snellere feedback en het delen van relevante informatie met uw leveranciers en business partners.

Heeft u behoefte aan informatie om onder alle omstandigheden de juiste beslissingen te kunnen nemen? Informatie die snel beschikbaar moet zijn, altijd accuraat en gemakkelijk te verkrijgen? Is uw organisatie flexibel genoeg om nieuwe informatiebronnen te kunnen raadplegen? – u weet immers vandaag niet welke informatie u morgen of volgende maand nodig heeft.

Herkent u een of meer van deze vragen? In ons gratis paper “Agile data integratie: van (big) data naar real time informatie” vindt u een groot aantal praktische handvatten om snel mee aan de slag te kunnen.Vraag nu het gratis solution paper aan of neem contact met ons op. Quant ICT Group, www.quant-ict.nl, email glenda@quant-ict.nl, tel:088-0882500