Chaos is ook een vorm van orde

file 52 chaos naar orde
Veel organisaties zijn in grote mate afhankelijk van ICT. Vaak moeten datasets geleverd worden aan klanten en toeleveranciers.Ook zijn er organisaties die informatie moeten delen met overheidsinstanties, controlerende instanties en brancheorganisaties. Bij veel van deze organisaties is hierdoor in de loop van de jaren een heel circuit ontstaan van dataleveringen in allerlei vormen en maten.Hoe krijg je inzicht in je data en wordt de chaos orde?

Veelal worden er integraties gemaakt om de informatie uit de verschillende databronnen te halen. Maar wanneer er iets wijzigt dan ben je weer terug bij af. Of er wordt flink geinvesteerd in hardware om de informatie op één plek te krijgen. Het is belangrijk dat informatie ondubbelzinnig is, een “single version of the truth” . Door de verschillende applicaties die er worden gebruikt zijn er ook zoveel rapportages die tot één gemaakt moet worden, je wilt tenslotte dat data informatie wordt.

Stop!

  • Stop met die tijdrovende en fout-gevoelige manier van werken
  • Stop met onbetrouwbare  en verouderde informatie
  • Stop met gecombineerde rapportages
  • Stop met dubbel opslaan van gegevens
  • Stop met het beperken van groei
  • Stop met veel beheerinspanning
  • Stop met bouwen van koppelingen maar……… Virtualiseer!

Maak van chaos orde
Het principe van Datavirtualisatie is vanuit één uniform informatiemodel, met één betrouwbare set aan business rules data ontsluiten zonder dat fysiek integratie nodig is. De data wordt uit meerdere heterogene bronnen geopend, gecombineerd en gefedereerd, zodat een `virtuele’ weergave of database ontstaat. Deze gefedereerde data worden in real-time geprofileerd, gecleansd, getransformeerd, gemaskeerd en afgeleverd.

Datavirtualisatie helpt je om dataleveringen efficiënter uit te voeren, geeft je meer flexibiliteit om veranderingen door te voeren, met minder beheerinspanning. Bovendien kun je eenvoudig inzichtelijk maken hoe datasets tot stand zijn gekomen, wie toegang heeft tot welke data en welke informatie precies wordt uitgevraagd. Iedereen werkt met dezelfde datasets die ook nog eens realtime zijn.De nieuwe generatie datavirtualisatieplatformen levert een krachtige en slimme ‘virtuele motor’ vol intelligentie, waarmee virtualisatie op grote schaal mogelijk wordt.

Vraag nu het gratis solution paper “Agile data integratie:van (big)data naar real time informatie” bij ons aan of neem contact met ons op. Quant ICT Group, www.quant-ict.nl, email glenda@quant-ict.nl, tel: 088-0882500.