Snellere productie omgeving met minder opslag kosten!

file 26 database-managed-services

DBControl stelt een DBA in staat om databases beter te beheren en controleren door het versnellen en vereenvoudigen van routinetaken. Deze krachtige tool vermindert fouten en verhoogt de productiviteit. Met DBControl DB2 UDB kan een DBA de structuur van grote DB2 tabellen gemakkelijk manipuleren.

Voor ondernemingen waarbij de locaties geografisch verspreid zijn bevat DBControl uitgebreide functionaliteit waarmee gebruikers schema veranderingen op meerdere objecten én op veel verschillende databases kunnen propageren. De coördinatie kan centraal gebeuren maar ook een lokale beheerder kan een betreffende taak uit voeren.

DBControl biedt een rijke set van database management functies die foutgevoelige of tijdrovende taken verlichten of elimineren. Met deze oplossing kunt u database tabellen en de bijbehorende objecten structureel reorganiseren zonder dat dit gevolgen heeft voor de productiviteit van de gebruiker of de beschikbaarheid van applicaties.

Naast reorganisaties kent DBControl een rijke set van database management functies die organisaties de mogelijkheid biedt om te automatiseren en complexe, routine- en foutgevoelige taken te vereenvoudigen.

DBControl Online is meer dan alleen een reorganisatie hulpmiddel. Het voert ook online structurele veranderingen door, levert online partitie beheer, verzorgt security administratie, schema beheer, trendanalyse en SQL tuning van Oracle-databases.

Klantcase
We geven een voorbeeld van de werking van DB Control uit onze dagelijkse praktijk. In de aanloop naar een migratie naar een nieuwe SAP omgeving wilde deze organisatie de omvang van haar database verminderen. Door minder data te migreren, kon een besparing van 30-40% op storagecapaciteit en -kosten worden gerealiseerd.

Een selectie van de oudste data werd gearchiveerd en uit de live systemen verwijderd. Wat overbleef was een database gevuld met ‘data gatenkaas’. Wanneer in een relationele database een deel van de data wordt verwijderd, moeten alle individuele relaties tussen databasevelden worden geanalyseerd en waar nodig verwijderd of hersteld. Alleen al door de omvang en complexiteit van de meeste databases is het vrijwel onmogelijk dit handmatig te doen.

Met behulp van DB Control waren zij in staat de database snel te reorganiseren waardoor deze ook na de migratie stabiel en efficiënt draaide.

Conclusies

Met de geavanceerde database beheer en optimalisatie oplossingen van Bradmark heeft u uw database(s) volledig onder controle en fungeren zij weer als de stabiele basis binnen uw ICT omgeving.

De oplossingen van Bradmark bieden:
– Maximale performance en beschikbaarheid van uw database
– Reduceren en waar mogelijk voorkomen van fouten en verstoringen.
– Directe kostenbesparingen en TCO verbetering.
– Automatiseren van handmatig werk, waardoor de aanwezige kennis en capaciteit binnen uw organisatie effectiever kan worden ingezet.

Vraag het gratis solution paper aan “Uw databases:een solide basis of de zwakste schakel” .Quant ICT Group, www.quant-ict.nl, email: glenda@quant-ict.nl, tel:088-0882500