Uw databases: een solide basis of de zwakste schakel

B

Als ICT professionals krijgen we nogal wat voor onze kiezen: groeiende hoeveelheden data, hogere beschikbaarheid, meer performance. Naast hardware en het netwerk bepalen databases of en hoe snel de gewenste informatie beschikbaar is. De database is dus een belangrijke schakel die proactief beschermd moet worden. Herkent u een of meer van de volgende signalen? Dan loopt u het risico dat de database de achilleshiel van uw ICT aan het worden is.

Downtime
Heeft u last van ongeplande downtime en de daarmee gemoeide hoge kosten? Worden database storingen in uw organisatie pas opgemerkt nadat de situatie kritiek is geworden? Spendeert u meer tijd aan het oplossen van problemen dan aan performance verbetering?

Performance
Klagen gebruikers geregeld over applicatie performance? Er kan sprake zijn van een gefragmenteerde database die opnieuw moet worden geoptimaliseerd. Is er sprake van peak workloads, zoals bijvoorbeeld billing runs, die de performance van andere applicaties beïnvloeden? Heeft uw organisatie onvoldoende inzicht in historische data en trends om flexibel IT resources te kunnen inzetten om deze piekbelasting op te vangen?

Kosten
Heeft u te maken met directe of verborgen kosten van downtime, zoals verloren omzet, werk wat opnieuw moet worden gedaan, dataverlies en improductieve uren? Neemt de behoefte aan dure storagecapaciteit sneller toe dan de datagroei? Neemt de Total Cost of Ownership toe doordat beheerders telkens meer tijd kwijt zijn aan de ondersteuning van de databases?

Beheer
Moet de database eigenlijk worden gereorganiseerd, maar levert dat onacceptabele performance problemen op? Als er een probleem is (geweest), heeft u dan de juiste tools om de oorzaak te kunnen herleiden en herhaling te voorkomen? Zijn de DBA’s te veel tijd kwijt aan beheer, waardoor zij onvoldoende tijd vrij kunnen maken voor optimalisatie en innovatie?

Hou de database onder controle
Een van de belangrijkste – en tegelijkertijd onzichtbare – onderdelen binnen een IT landschap zijn databases. Door continue proactieve database monitoring en diverse geautomatiseerde processen worden problemen voorkomen of in een zeer vroeg stadium ontdekt en opgelost.

Wilt u weten hoe? Vraag dan het gratis solution paper “Database Monitoring” bij ons aan of neem contact met ons op. Quant ICT Group, www.quant-ict.nl, email glenda@quant-ict.nl, tel:088-0882500