Enterprise Enabler

Enterprise Enabler Server (EES)

Data HUB-EAI, ETL en ESB in één geïntegreerd platform

Enterprise Enabler Server is de “game changer” voor de creatie en het beheer van integraties tussen verschillende applicaties, databronnen, processen en mensen. EES combineert in één enkele omgeving mogelijkheden die in het verleden door meerdere verschillende oplossingen gerealiseerd moesten worden.

EES zorgt voor een flexibele en aanpasbare structuur van web services in samenwerking met non-web services en niet XML toepassingen, gegevens en processen. Business process management (BPM) en workflow mogelijkheden met ingebouwde service oriented architecture (SOA) worden gedreven door end-to-end gedeelde metadata. SOA governance is inherent aan Enterprise Enabler Server architectuur. Het product kan alle aspecten van nieuwe web services standaarden snel eigen maken en heeft standaard een directe connectie met meer dan 100 externe bronnen en applicaties.

Design Studio

Design Time

Binnen de geïntegreerde  Enterprise Enabler Design Studio maken gebruikers point-to-point, hub en complexe multisource gefedereerde integraties binnen de Active Integration Interface (Aii). De Aii vervangt de traditionele onhandige mappers in andere oplossingen met een Intuïtive, eenvoudig te gebruiken grafische interface. De AppComm technologie maakt bidirectionele data-uitwisseling mogelijk met volledig change management. Met de geïntegreerde Codevrije Transformatie Engine elimineert de Design Studio de behoefte aan XML & XSLT transformaties.

Run time

Binnen het designer window kan de gebruiker met een muisklik de gebouwde integraties testen. De integratie wordt gevalideerd door de testgegevens die binnen hetzelfde scherm worden weergegeven.

Integration Control

Integration Control voert elke keer een impactanalyse uit wanneer er een verandering wordt gedetecteerd in een toepassing, gegevensbron of een ander element van integratie als interfaces, business rules etc. Hiermee wordt voorkomen dat “slechte informatie” ontstaat als gevolg van het crashen van systemen of het nemen van slechte beslissingen.

AppComm Connectors

Enterprise Connection Technology  AppComm©

AppComm technologie is de onderliggende geïntegreerde architectuur die Enterprise Enabler in staat stelt verbinding te maken met elke bron applicatie, database of apparaat. Door gebruik te maken van de AppComm technologie is het koppelen van bronnen en applicaties niet langer een kwestie van weken of maanden maar meestal van minuten.

AppComms vereenvoudigen de connectiviteit tussen alle gewenste gegevensbronnen waaronder enterprise applicaties, relationele en multi-dimensionale gegevensbronnen, gestructureerde en ongestructureerde gegevens, Big Data-bronnen, repositories en devices. In tegenstelling tot traditionele adapters zorgen AppComms ervoor dat op metadata niveau de informatie zichtbaar wordt gemaakt en dataoverdracht snel en met de hoogste data-integriteit kan geschieden.

Configureerbare Technology

Zodra een AppComm naar een willekeurige gegevensbron is geconfigureerd werkt deze out-of-the-box richting een ander exemplaar van dezelfde gegevensbron, ongeacht eventuele aangepaste objecten en velden. Dit resulteert in een elastische en wendbare integratie. De technologie zorgt ervoor dat traditionele adapters, staging van databases en XSLT transformatie voor een groot deel overbodig worden.

Eenvoudig en snel

Enterprise Enabler zorgt ervoor dat enterprise informatie probleemloos, eenvoudig, veilig en snel beschikbaar komt waar het nodig is. Dit geldt voor zowel fysieke bronnen als bronnen in de cloud. Het koppelen van bronnen en applicaties is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Veilig

Enterprise Enabler is een veilige omgeving met een volledige audit trial en integratie validatie. Enterprise Enabler dwingt gebruikers om hun bestaande authenticatie te gebruiken voor applicaties zoals SAP, Oracle en SharePoint.

Reduceren van integratiekosten

Met Enterprise Enabler worden integratieprojecten afgerond in een fractie van de tijd die met andere oplossingen nodig is. De ervaring leert dat de besparing in tijd kan oplopen tot maar liefst 90%. Daarbij vereenvoudigt Enterprise Enabler’s Active Integration Interface (Aii) de integratie door drag and drop mogelijkheden. Ook hiermee worden aanzienlijke besparingen gerealiseerd in tijd en gespecialiseerde integratiekennis.

Branche oplossingen AppComms

Voor verschillende Branches zijn AppComms geiintregeerd in Enterprise Enabler.

– Energie, Olie en Chemie
– Handel
– Financiële dienstverlening
– Overheid
– Zorg
– Industrie
– Oil & Gas winning en productie
– Oil & Gas raffinage en marketing
– Retail
– Transport

Enterprise Enabler heeft inmiddels meer dan 450 geiintregeerde connecties (AppComms). Hieronder staan een aantal voorbeelden.

Applicatie AppComms

ADO.Net, AspenOne, Baan, Business Objects, Cognos, Great Plains, Hyperion, Infor, JD Edwards, Lawson, Logica, Microsoft Dynamics, Microsoft Dynamics CRM, Oracle, PeopleSoft, SAP, Sage, Salesforce.com, SharePoint, Siebel, Tibco, WellPoint, XML.

Database AppComms (een kleine greep uit)

DB2, Informix, Information Management System (IMS), Oracle, Ingres, Instructional Data Management System, MySQL, PostgreSQL, SQL Server, Software AG Adabas, jBase.

Data Warehouse AppComms (een kleine greep uit…)

Oracle, SQL Server Parallel Data Warehouse (PDW), Sybase IQ, Netezza, EMC Greenplum, Teradata, Aster Data Systems, Oracle Essbase, Vertica, ParAccel, SAP, Hadoop.

Active integration Interface (Aii)

Het onderdeel Active Integration Interface (Aii) binnen Enterprise Enabler biedt een robuust beveiligingsmodel, versiebeheer en de mogelijkheid om impact analyses uit te voeren. Dit zorgt voor een hogere kwaliteit van gegevens. De oplossing biedt een real-time Intuïtive configuratie-interface voor data virtualisatie, data federatie en data integratie.

De bedoeling van de Active Integration Interface is dat alle gebruikers in een gestroomlijnde omgeving kunnen werken om complexe, Multi-source integraties te ontwikkelen en uit te voeren. De drag-and-drop functionaliteit elimineert de on-screen verwarring van de traditionele mappers die vaak leiden tot dure integratie fouten.

De architectuur van Active Integration Interface maakt het voor alle niveaus van gebruikers mogelijk om gebruik te maken van Enterprise Enabler ’s live-connectiviteit in de ontwerpfase. Zelfs een zeer complexe integratie zal vlekkeloos werken .

Transform Engine

Enterprise Enabler federeert live data uit verschillende bronnen. De Enterprise Enabler transformatie-engine werkt op metadata instructies welke worden gedefinieerd door de gebruiker, ontwikkelaar of analist. In tegenstelling tot andere oplossingen hoeft Enterprise Enabler daarom niet een extra stap te nemen naar het omzetten van gegevens naar XML voordat deze overgaat tot verwerking. Aii verbergt alle technische complexiteit achter de schermen, wat ervoor zorgt dat de configuratie erg snel is.

Federatie is eenvoudig over meerdere uiteenlopende bronnen. Een bron kan bijvoorbeeld zijn een ERP systeem, een productie-applicatie en Salesforce.com. Door simpelweg de bron aan te wijzen en de informatie te selecteren wordt een connectie tot stand gebracht waarna het systeem de live data uit verschillende bronnen onttrekt.

Enterprise Master Service

Enterprise Enabler Enterprise Masterservice (EMS) creëert een virtuele data-definitie. Dit zorgt ervoor dat data bruikbaar is voor elke applicatie, database of device. De Enterprise Masterservice definities ondersteunen het beveiligd terugschrijven van data naar een back-end systeem. Het is een out-of-the-box oplossing die o.a. data federeert uit verschillende bronnen, daarna combineert en beschikbaar maakt richting een web service (SOAP, ISON, REST) als ADO.NET object of als een externe lijst voor SharePoint. Dit gebeurt allemaal zonder data staging of programmeren en zonder beperkingen op XML en web services.

Enterprise Masterservice (EMS) is een master data generator die specifieke gevirtualiseerde verpakte integraties genereert. Deze integraties, genaamd Enterprise Masters, worden beheerd door een Master Data Manager om ervoor te zorgen dat iedereen gebruik maakt van exact dezelfde informatie.

– Levering van gefedereerde en gevirtualiseerde data zonder data staging
– Niet nodig om gebruik te maken van XML
– Toegankelijk via web services als SOAP, REST, JSON, etc.
– Toegankelijk via ADO.NET
– Toegankelijk via SharePoint
– Beveiligde toegang
– Terugschrijven van schone data naar meerdere bronnen

Integration Integrity Manager (iiM)

Het is nooit volledig uit te sluiten dat integratieproblemen ontstaan. Stel dat iemand die werkt op applicatie support een wijziging in de database of applicatie maakt. Echter een notificatie van deze wijziging komt niet aan bij het integratie development team, waardoor de geplande integratie zal falen. IIM herkent de impact van deze wijzigingen en brengt de gebruiker hiervan tijdig op de hoogte. Daarbij wordt ook gemeld waar een wijziging aangebracht moet worden om het risico te elimineren.

Changemanagement

Enterprise Enabler is het enige integratieplatform met een geïntegreerde oplossing als IIM. Het product biedt een zeer stabiele changemanagement omgeving. Als de Integration Integrity Manager identificeert dat er een verandering in een gegevensbron of applicatie plaatsvindt dan zal IIM voorkomen dat de integratie van onderdelen uitgevoerd wordt. IIM informeert de juiste personen dat er eerst bepaalde wijzigingen moeten worden gedaan voordat de integratie kan worden gerealiseerd. IIM is een gepatenteerde technologie die o.a. controleert of velden ontbreken, aanpassingen zijn gedaan in de data structuur en andere wijzigingen die niet passen in het target schema.

IIM is een geavanceerde, gebruiksvriendelijke module om de beschikbaarheid van de integratie te verzekeren. Zodra problemen worden geïdentificeerd start IIM haar management proces, waarbij zij de juist medewerkers in detail informeert.

De Integration Integrity Manager is een extra zekerheid voor ontwikkelaars, architecten-integratie en data gebruikers. Bij elke verandering voorkomt IIM dat catastrofale bijwerkingen kunnen ontstaan door gebrekkige integraties of slechte informatie.